Hlavní obsah

Policisté načapali v Brně sedmnáctiletou dealerku s heroinem v podprsence

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policistům z brněnského Toxi týmu se podařilo dopadnout trojici drogových dealerek, po kterých pásli už od léta. V těchto dnech se jim podařilo shromáždit dostatek důkazů a vtrhli do jednoho z bytů v Kobližné ulici. Hned v kuchyni narazili na teprve sedmnáctiletou dívku, která psaníčka s heroinem ukrytými v podprsence začala chvatně vytahovat a sypat do dřezu s tekoucí vodou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Během následné domovní prohlídky se podařilo zajistit 264 psaníček s drogou, 12 tisíc korun a další přichystané obdélníkové papírky na psaníčka. Během policejní akce pak do bytu chodili další drogychtiví zákazníci, z nichž stojí za zmínku osoba 16letého chovance na útěku z výchovného ústavu. Toho jsme, pochopitelně bez drogy, odevzdali vychovatelům,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Strážcům zákona se podařilo zadržet tři dealerky ve věku 36, 28 a 17 let a jsou obviněny z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami.

„Nejstarší ženě hrozí pětiletý trest, mladistvé za stejné provinění trest poloviční. Osmadvacetiletá žena již byla v minulosti za podobnou činnost souzena, za zločin jí tedy hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám