Hlavní obsah

Policisté dopadli muže, který v Praze přepadl banku. Přiznal se do kamery

Novinky, lsi

Necelý měsíc prchal před policisty nebezpečný lupič, který v polovině října maskován kuklou přepadl banku na Proseku s pistolí v ruce. Z banky si odnesl částku v hodnotě několika desítek tisíc korun. O dopadení v pondělí informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Police zadržela muže, který vyloupil banku na ProsekuVideo: Policie ČR

 
Článek

Banku lupič přepadl 17. října krátce po půl třetí odpoledne. „Do banky vešel muž již zamaskován kuklou a s pistolí v ruce. Rovnou si to namířil k pokladní přepážce se slovy „dej sem všechny peníze“, uvedl Hulan.

Z tohoto se policisté dozvěděli, že zloděj mluví plynně česky, a to bez jakéhokoliv přízvuku či vady řeči. Loupežné přepadení trvalo pouze několik desítek vteřin, během kterých vyděšená pokladní vydala lupiči v hotovosti několik desítek tisíc korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Případ si okamžitě převzali pražští kriminalisté. „Ti po tři týdny shromažďovali veškeré dostupné indicie, a vyhodnocovali stopy zajištěné na místě události. Následná zjištění je pak přivedla na stopu konkrétní osoby,“ oznámil Hulan.

Pachatelem byl čtyřiadvacetiletý mladík, kterého policisté zadrželi v listopadu na Berounsku. Mladík se na místě přiznal a navíc kriminalistům řekl, že věci, které k přepadení použil má schované v autě.

Mladíkovi v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám