Hlavní obsah

Policisté chytli podroušeného řidiče, za volant hned sedl jeho opilý spolujezdec

Novinky, abe
Praha

Auto se dvěma cizinci pod vlivem alkoholu zaměstnalo ve čtvrtek 3. března pražské policisty. Ti zadrželi napřed řidiče, který nadýchal přes jedno promile alkoholu. Vzápětí však za volant usedl jeho taktéž opilý spolujezdec a chtěl vůz přeparkovat.

Jedno vozidlo, dva opilí řidičiVideo: Policie ČR

 
Článek

K incidentu došlo po jedné hodině ranní na pražském Smíchově. Šestatřicetiletý řidič škodovky stojící na semaforu na křižovatce ulic Lidické a Zborovské vrhal po policistech nervózní a unavené pohledy. To vzbudilo u mužů zákona podezření.

„Řidič se snažil ztratit v postranních uličkách, policisté ho ale našli, zkontrolovali a naměřili u něj přes jedno promile alkoholu," řekla policejní mluvčí Iveta Martínková. Po mužově zadržení se však iniciativy chopil jeho čtyřicetiletý spolujezdec, který převzal od řidiče klíčky od auta a chtěl vůz přeparkovat. Jelikož vypadal také opile, policisté mu zakázali sednout za volant.

Na upozornění nedbal

Upozornění nebylo nic platné a muž po odjezdu policistů skutečně do auta usedl a odjel. Díky kamerovému systému a hlídce se ho podařilo dopadnout a zadržet právě v okamžiku, kdy se pokoušel parkovat. V dechu mu naměřili přes jeden a půl promile alkoholu.

Oba cizinci byli převezeni k lékaři a pak na policejní služebnu. Byly jim zadrženy řidičské průkazy a v případě odsouzení jim za řízení v opilosti hrozí trest odnětí svobody na jeden rok a zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám