Hlavní obsah

Policisté chytili lupiče, který si ze zlatnictví odnesl šperky za půl miliónu korun

Právo, vor
Karlovy Vary

Policistům se podařilo zadržet 26letého lupiče, který přepadl dva dny před Vánoci zlatnictví ve Františkových Lázních, odkud si odnesl šperky za zhruba půl miliónu korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policejní hlídka 26letého podezřelého muže zadržela při páchání další trestné činnosti. Později se kriminalistům doznal i ke spáchanému loupežnému přepadení,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí. Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Zamaskovaný totiž vstoupil do zlatnictví k prodejnímu pultu, kde začal šedesátiletou majitelku prodejny zastrašovat pohyby rukou, ve které držel zbraň. „Ta chtěla pachatele židlí vyhnat z prodejny, což se jí však nepodařilo, a při potyčce jí židli vyrazil z rukou a rozbil s ní sklo na prodejním pultu,“ popisovala incident mluvčí. „Pachatel odcizil několik plat se šperky v hodnotě přesahující půl miliónu korun,“ dodala Krejčí.

Navíc byl zadržený muž obviněn i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. S lupem ze zlatnictví totiž odjel autem, ačkoliv má zákaz řízení. Policie chtěla zadrženého umístit do vazby, ale zjistilo se, že má už dávno sedět ve vězení za jinou trestnou činnost.

Trestu se vyhýbal a do vězení nenastoupil. Proto ho eskortovali rovnou za mříže. „V případě prokázání viny může být u soudu potrestán odnětím svobody až na dvanáct let,“ dodala Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám