Hlavní obsah

Policista zbitý ostravským fanouškem je v neschopnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Fotbalový fanoušek ostravského Baníku v pondělí zbil pěstí policistu. Stalo se tak v centru Plzně ještě před zahájením zápasu s celkem Viktorie Plzeň, kde se střetly dvě rozvášněné skupiny čítající celkem asi čtyři desítky lidí.

Foto: Kamila Biddle

Gabriela obdržela kurz jako součást výhry v České Miss.

Článek

Policisté doprovázející dav, který směřoval po Americké ke Klatovské třídě, si na pomoc museli povolat posily, než sportovní příznivce zvládli. Rvačka se pak strhla v ulici V Šipce.

"Dvaadvacetiletý muž z Ostravy udeřil policistu pěstí do obličeje a dal se na útěk. Policista jej dostihl a fanoušek jej opětovně napadl úderem pěstí do obličeje. Další pokus o útok policista odrazil a za použití donucovacích prostředků mladého muže zklidnil," popsal dnes incident mluvčí plzeňských policistů Petr Kovář.

Policista skončil v pracovní neschopnosti, protože mladík mu způsobil četné modřiny a pohmožděniny. Komisař ho stíhá pro trestné činy výtržnictví a útok na veřejného činitele a hrozí mu vzhledem ke zdravotní újmě policisty až pětileté vězení.

Před policisty se zamkli na záchodě

Další policisté pak pronásledovali tři muže až do jedné provozovny s rychlým občerstvením, kde se fanoušci zamkli na toaletě. Nakonec se na výzvy mužů zákona vzdali.

V souvislosti s včerejším zápasem skončilo třináct nejagresivnějších lidí na policejním oddělení. Jedenáct z nich se dopustilo přestupku, zbývající dva jsou pak podezřelí ze spáchání trestného činu. Jde o již zmiňovaného mladíka a 30letého muže, který se taktéž dopustil výtržnictví. Celkem čtyři lidé museli vyhledat lékařské ošetření.

Reklama

Související články

Fotbaloví fanoušci zdemolovali benzínku

Rozvášnění fotbaloví fanoušci v neděli večer zdemolovali benzínovou pumpu u Hlavence na Mladoboleslavsku. Skupina příznivců pražské Slavie se právě vracela...

Fanoušci Baníku brutálně zbili cestujícího

Fanoušci fotbalového Baníku Ostrava v pondělí cestou na zápas v Plzni baseballovými pálkami brutálně zbili asi 40letého muže na nádraží v Plané na Tachovsku....

Výběr článků

Načítám