Hlavní obsah

Fanoušci Baníku brutálně zbili cestujícího

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Fanoušci fotbalového Baníku Ostrava v pondělí cestou na zápas v Plzni baseballovými pálkami brutálně zbili asi 40letého muže na nádraží v Plané na Tachovsku. Těžce zraněného muže, který navíc trpí epilepsií, převezli záchranáři do nemocnice. Útočníci podle policie patřili do asi padesátičlenné skupiny, která cestovala vlakem za svými fotbalisty z Chebu do Plzně.

Foto: Golden Apple Cinema
Článek

"Poškozený muž vystoupil na nádraží. Fanoušci na něho z okna vlaku pokřikovali nadávky a házeli po něm bouchací kuličky. Muž je vyzval, aby se chovali slušně. Několik fandů na to vyskákalo ven a muže fyzicky napadli. Povalili ho na zem, kopali do něho a několikrát ho praštili baseballovou pálkou do hlavy.

Potom naskočili zpět do vlaku. Zraněného muže, který zůstal po útoku ležet otřesený a s vyraženými zuby na zemi, odvezla záchranka do nemocnice v Mariánských Lázních," řekl zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl.

Očitý svědek událost popsal tak, že z vlaku vyběhli dva mladíci. Zbitý muž ovšem podle něj nezůstal ležet, ale po chvíli vstal a došel k výpravčímu pro pomoc. Teprve poté pro něj přijela záchranka. Proč mu nikdo nepomohl, nedokázal vysvětlit.

Do Plzně nedorazili

Na útočníky už na nádraží v Plzni čekali policisté. "Měli jsme jejich popis, ale nikdo takový v Plzni z vlaku nevystoupil. Zřejmě vlak opustili na některé ze zastávek před Plzní," uvedl policista obeznámený s událostí.

Do Plzně přijely celkem asi čtyři stovky fanoušků ostravského klubu, kteří se za doprovodu policejních těžkooděnců vydali na stadión.

"V Plzni v ulici V Šipce se poprala skupinka mladíků krátce před zápasem a zranili se. Někteří z nich byli předvedeni na policii," řekl ČTK policejní mluvčí Petr Kovář. Jak závažná byla jejich zranění, nevěděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám