Hlavní obsah

Policista vracející se ze služby zadržel opilého řidiče

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Notně pod parou byl v neděli brzy ráno pětadvacetiletý řidič Škody Octavie z Českého Těšína. Na jeho prohřešek by se zřejmě nepřišlo, kdyby si mužova podivného stylu jízdy na Karvinsku nevšiml policista vracející se domů z noční služby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Na prohřešek by se zřejmě nepřišlo, kdyby si mužova podivného stylu jízdy nevšiml policista vracející se ze služby. (ilustrační snímek)

Článek

Člen Speciální pořádkové jednotky Ostrava si okolo sedmé hodiny ranní před sjezdem ze silnice R48 u hraničního přechodu Chotěbuz všiml před sebou jedoucí škodovky.

„Řidič vozidla jel po komunikaci klikatě, měl problém s jízdou při vjetí na kruhový objezd, při výjezdu najel na obrubník u krajnice, místy jelo vozidlo v protisměru,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že jen shodou šťastných okolností nedošlo k dopravní nehodě. „Bylo zřejmé, že řidič je buď podnapilý nebo pod vlivem drog. Policista jel za vozidlem po Karvinské ulici až do centra obce Chotěbuz. Současně informoval kolegy prostřednictvím tísňové linky,“ uvedla.

Muž dojel až na parkoviště v Chotěbuzi

Mladý šofér dojel až na parkoviště u chotěbuzského kulturního domu. Ve voze byl sám, policistovi, který ho sledoval, přiznal, že před jízdou pil alkohol.

„Policisté z obvodního oddělení Český Těšín provedli u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní, hodnota se zastavila za hranicí dvě promile. Muž byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ informovala Viačková s tím, že muž bude vyslechnut až po vystřízlivění.

Reklama

Výběr článků

Načítám