Hlavní obsah

Policista v Praze nestačil prchajícímu kriminálníkovi. Půjčil si auto i s řidičem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vcelku pohotově zareagoval pražský policista, který při pronásledování prchajícího podezřelého využil kolemjedoucí auto. Zvyšující se náskok tak dohnal během chvilky. Z podezřelého se vyklubal muž v celostátním pátrání. O pronásledování informoval na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Muž se při kontrole dal na útěk.Video: Forman, Policie ČR

 
Článek

„Z běžné kontroly totožnosti na Florenci v Praze 1 se během okamžiku staly doslova závody,“ uvedl Hrdina. Jeden z kontrolované dvojice se totiž dal zničehonic na útěk směrem k autobusovému nádraží. Policista se za ním okamžitě vydal, prchající ale nasadil poměrně vysoké tempo.

V autě měl dcerku

Pronásledující policista proto neváhal, zastavil kolemjedoucího řidiče a požádal ho, jestli by ho nemohl za podezřelým kousek popovézt. „Překvapený řidič neváhal ani chvíli a pomohl mu náskok výrazně zkrátit,“ popsal mluvčí. „Překvapená dcerka na zadním sedadle se nestačila divit, protože takový zážitek cestou ze školy zřejmě nečekala,“ doplnil.

Policista pak z auta pokračoval v pronásledování až na autobusové nádraží, kde prchajícího našel, jak se schovává za zdí. Následnou kontrolou, když už měl muž na sobě pouta a utéct se nesnažil, policista zjistil, že je celostátně hledaný a jsou na něj vydané dva příkazy k zatčení. Podle policejního mluvčího se dlouhodobě vyhýbal soudnímu líčení a nyní jej pravděpodobně čekají dva roky za mřížemi.

Policisté pronásledovali řidiče v kradené dodávce, služební vozidlo použili jako zátaras

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám