Hlavní obsah

Policista si v pracovní době vyřizoval účty s expřítelkyněmi, nadřízený ho kryl

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů zahájila stíhání dvou policistů z Prahy. Policisté pracující na operačním středisku jsou podezřelí z různé trestné činnosti, zejména ze zneužití pravomoci úřední osoby a podvodu.

Článek

„V době plánovaných služeb umožňoval policista v pozici nadřízeného svému podřízenému neoprávněně čerpat volno. Přestože policista do služby vůbec nechodil, jeho nadřízený do výkazu práce neodpracované služby zaváděl, a fiktivně tak vykazoval jeho přítomnost na pracovišti,“ řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Volno, na které policista neměl nárok, čerpal i takovým způsobem, že za měsíc neodpracoval ani jednu službu a služební příjem mu byl přesto vyplacen. Další trestnou činnost policista nejméně v jednom případě spáchal i v době, kdy byl dle výkazu práce ve službě.

V obou případech se jednalo o bývalé přítelkyně tohoto policisty.
mluvčí inspekce

Svých podvodů se policisté po předchozí domluvě dopouštěli od prosince loňského roku do letošního února.

„Podřízený policista je navíc obviněn z přečinu porušování domovní svobody a přečinu ublížení na zdraví. Za použití fyzické síly vnikl do bytu majitelky, a i přes její nesouhlas a naléhání odmítl odejít. Ženu slovně urážel a byt opustil až po hrozbě přivolání policie,“ doplnila mluvčí inspekce.

„V druhém případě policista na chodbě svého bytu fyzicky napadl jinou ženu. Ta po jeho úderu upadla na zem a on do ní kopal, čímž jí způsobil řadu zranění. V obou případech se jednalo o bývalé přítelkyně tohoto policisty,“ upřesnila Sandorová.

Současně také policista zneužíval přístupu do informačních systémů a z policejních databází neoprávněně získával pro svou potřebu data svých příbuzných a přátel.

Reklama

Výběr článků

Načítám