Hlavní obsah

Policista se prodral hloučkem čumilů a rozdýchal ženu bez známek života

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský policista Daniel Karlík ve středu odpoledne jel ve svém volnu na nákup, když si na Rokycanské třídě všiml hloučku lidí. Zastavil vozidlo a šel se podívat, co se děje. Na chodníku ležela starší žena bez známek života. Protože se nikdo z přítomných lidí neměl k oživování s tím, že někdo už volal záchranku, policista neváhal a sám se pustil do resuscitace. Seniorku se mu nakonec podařilo přivést k životu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Paní nedýchala. Policista začal s masáží srdce a dýcháním z úst do úst. Po zhruba dvou minutách žena začala chroptět a dýchat sama. Policista ale v resuscitaci pokračoval až do příjezdu rychlé záchranné služby. Poté ženu předal do péče záchranářům,“ uvedla Ivana Telekešová z plzeňského ředitelství policie.

Podle ní se Karlík postaral i o manžela zkolabované ženy, kterého z místa odvezl domů svým vozidlem. „Policista svojí obětavostí a včasnou pomocí ženě zachránil život,“ dodala Telekešová.

Reklama

Výběr článků

Načítám