Hlavní obsah

Policista na motorce pronásledoval v centru Brna ujíždějícího piráta bez dokladů

Právo, Petr Kozelka
Brno

Rutinní kontrola dokladů se v pondělí ráno změnila v Brně v dramatickou honičku, na jejímž konci se pirát silnic policistovi vzdal až pod pohrůžkou střelné zbraně. Vše přitom začalo zcela nevinně.

Článek

Policista zastavil luxusní audi na Moravském náměstí a sedmadvacetiletý Brňan za volantem mu s ledovým klidem předložil ke kontrole doklady.

Policista si ale nemohl nevšimnout do očí bijícího rozdílu v podobě muže a fotografie v dokladech, včetně dalších nedostatků. Když se s prosbou o vysvětlení obrátil na řidiče, ten na nic nečekal, zabouchl dveře a šlápl na plyn.

Policista na nic nečekal, skočil na služební motorku a pustil se do pronásledování ulicemi Brna.

"Při zběsilé jízdě ujíždějící muž ohrožoval chodce, vytlačil auto v jednosměrné ulici a nakonec se při posledním manévru srazil ve dvorním traktu se zaparkovanou dodávkou,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že po nehodě vyběhl z auta a schoval se uvnitř budovy. Tam ho strážce zákona lehce našel a pirát silnic se pod hrozbou zbraně nakonec vzdal.

„Při prošetřování případu vyšlo najevo, že muž v roce 2008 dostal maximum trestných bodů. Od té doby ho policisté již potřetí přistihli za volantem v době, kdy měl i soudně uložen zákaz řízení. Ten mu bez započítání dnešního trestného činu měl vypršet až v roce 2014. Kromě tučné finanční sankce mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám