Hlavní obsah

Policie zatkla bývalé fotbalové bosse včetně Mokrého, obvinila Malého

– Brno • Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, rak, rav

Policie v Brně zatkla v úterý bývalého předsedu Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) a současného ředitele 1. FC Brno Pavla Mokrého. Spolu s ním byl zadržen též někdejší člen Výkonného výboru ČMFS Václav Chvála a bývalý náměstek ministra školství Ladislav Malý, který byl jako jediný z trojice obviněn. Podle městského státního zastupitelství policie šetří podezření z trestného činu krácení daně.

Foto: René Volfík, ČTK

Bývalý předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý

Článek

"Policejní orgán provádí prověřování podezření z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné platby podle paragrafu 148, odstavec 1 a 4, z jehož spáchání jsou podezřelí členové statutárního orgánu obchodní společnosti zajišťující servisní činnost v oblasti fotbalu," řekla v úterý Právu mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Ze tří zadržených posléze policie jednoho obvinila, podle informací Práva nejde o Mokrého, nýbrž o Ladislava Malého, bývalého náměstka ministra školství, tělovýchovy a mládeže a současného předsedy dozorčí rady SK Kladno. Po výsleších byli všichni propuštěni na svobodu, Mokrý a Chvála bez obvinění.

Policie si posvítí na Fotbal Trading a prodej lístků na Euro

Advokát Mokrého Julius Kramarič Právu sdělil, že se podle jeho informací od policie prověřování týká aktivit společnosti Fotbal Trading, dceřiné společnosti ČMFS, a také prodeje vstupenek na Euro 2004 v Portugalsku.

"V rámci prověřování policisté zadrželi tři osoby působící ve statutárním orgánu této společnosti za účelem podání vysvětlení a výzvy k vydání dokladů. Po provedení výslechů budou zadržené osoby propuštěny,“ dodala Zenklová.

Majitel brněnského fotbalového klubu Roman Pros Právu řekl, že zatčení Mokrého je pro něj šokem. "Nevíme důvod, ani zda a jaké mu bylo sděleno obvinění. Jediné, co vím je to, že to nemá žádnou spojitost s brněnským fotbalem. Pan Mokrý měl na dnešek normálně domluvené schůzky, včera jsme byli na pracovním obědě, prostě nic nenaznačovalo tomu, že by se mělo něco takového stát,“ prohlásil Pros.

"Městské státní zastupitelství v Praze vydalo na případ informační embargo, nemůžeme nyní poskytnout žádné informace," řekla Novinkám mluvčí policie Pavla Kopecká. Podle informací Novinek se případem zabývá protikorupční policie.

Pavel Mokrý byl předsedou Českomoravského fotbalu od roku 2005 do 27. června letošního roku, kdy byl na Valné hromadě ČMFS zvolen jeho nástupce Ivan Hašek. Mokrý takřka bezprostředně poté nastoupil do funkce jako generální ředitel klubu 1. FC Brno. 

Reklama

Výběr článků

Načítám