Hlavní obsah

Policie: Zastřelený muž z Novodvorské chtěl napadené ženy zavraždit, neznal je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní pobodání dvou žen v Praze prošetřuje policie pro podezření z pokusu o vraždu. Byl to bezdůvodný útok, ženy se s mužem neznaly, uvedla policie. Použitím služební zbraně, kterou policisté útočníka zneškodnili, se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Policisté v Praze zastřelili muže.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Případem se zabývají kriminalisté z oddělení vražd pro podezření z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Podle prvotních zjištění se poškozené ani útočník neznali a jednalo se o bezdůvodný útok. Jednou z verzí je i to, že muž mohl zaútočit kvůli svému psychickému stavu,“ uvedla v neděli policie na Twitteru s tím, že útočník byl občanem ČR, ročník 1988.

Policisté v sobotu kolem 19:00 zastřelili muže, který v Novodvorské ulici na Praze 4 nožem zaútočil na dvě ženy. Napadené skončily v nemocnici. Útok se odehrál u přechodu pro chodce poblíž obchodního centra Novodvorská Plaza.

„V Novodvorské ulici došlo k fyzickému napadení, při kterém pachatel zaútočil nožem na dvě ženy a z místa činu utekl. Policisté muže vypátrali v Jílovské ulici. Nehodlal se však vzdát a na policisty nožem zaútočil. Policisté proto použili služební zbraně, střelbou útočníka zasáhli. Muž i přes veškerou snahu přivolaných záchranářů na místě zemřel,“ mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Policisté v Praze zastřelili muže, který pobodal dvě ženy.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

„Naše posádky si převzaly do péče dvě ženy, jedna z nich utrpěla velmi vážná poranění, záchranáři ji museli uvést do umělého spánku, napojit na umělou ventilace, doplnit u ní tekutiny a následně ji převezli do Motolské nemocnice. Druhá žena utrpěla lehčí zranění. Byla při vědomí a po ošetření byla převezena do nemocnice v Krči,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová k zdravotnímu stavu napadených žen.

Policisté v Praze zastřelili muže, který pobodal dvě ženy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám