Hlavní obsah

Učně podezřelého ze smrtícího napadení učitele převezli v kukle do cely

Policisté z pražského prvního oddělení ve čtvrtek večer převezli učně podezřelého ze smrtícího útoku mačetou na učitele střední školy v Michli do cely předběžného zadržení. Devatenáctiletý mladík měl na hlavě nasazenou kuklu.

Podezřelého z útoku na učitele převážejí do celyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) uvedl, že mladík měl ve středu studijní neúspěch a s učitelem měl konflikt. Ve čtvrtek na něj zaútočil mačetou a pedagog zraněním podlehl.

Zmasakrování učitele mačetou v Praze předcházel studijní neúspěch učně

Krimi

Mladík poté uprchl, policie jej nicméně kolem 13:30 hodi vypátrala a zadržela v Dolních Břežanech. Nebyl pod vlivem alkoholu ani drog.

Foto: Aktu.cz

Policisté z prvního oddělení vedou podezřelého v kukle do cely předběžného zadržení.

Pátrací akce u osady JarovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Střední odborné učiliště, kde k napadení došlo, vyhlásilo na pátek volno.

Vliv na útočníka na škole mohly mít psychopatické rysy či drogy, říká psycholožka

Krimi

Útoky ve školách v Česku nejsou časté. Například v roce 2014 v budově střední školy ve Žďáru nad Sázavou ubodala šestadvacetiletá žena studenta a další tři lidi zranila.

V dubnu 2015 státní zástupce trestní stíhání ženy pro nepříčetnost zastavil. Byla umístěna do detenčního ústavu, podle znalců trpí schizofrenií.

O deset let dříve zase student učiliště ve Svitavách vážně pobodal svého pedagoga. Ten po převozu do nemocnice zemřel. Krajský soud v Hradci Králové odsoudil sedmnáctiletého učně za vraždu k devíti letům vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám