Hlavní obsah

Policie zadržela místostarostu ostravského obvodu Řezáče

Ostrava

Policie ve čtvrtek zadržela prvního místostarostu ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Vladimíra Řezáče z hnutí Ostravak. Policisté prohledali Řezáčovu kancelář a odnesli řadu dokumentů. Do kompetencí Řezáče na radnici spadal bytový a majetkový odbor.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policejní zásah v pátek potvrdil starosta obvodu Patrik Hajdus (Nezávislí). Mluvčí policie Eva Michalíková řekla, že policie nebude případ komentovat.

„Oslovila mě policie, že zadržela místostarostu Řezáče. Je to nepříjemná situace a čekám, co bude následovat. Vycházím z toho, že platí presumpce neviny. Nevím, co vše policie bude řešit a jak to vlastně bude,” řekl Hajdus.

Uvedl, že netuší, s čím by zadržení místostarosty mohlo souviset. Neměl ani podezření, že by se něco dělalo špatně.

Policie prověří v kauze Stoka kvůli možné korupci další zakázky

Domácí

„Není ale možné vidět každý detail na každém odboru. Policie si vyžádala některé dokumenty, pak proběhla prohlídka kanceláře. Ta nyní není zapečetěná, je volně přístupná,” uvedl.

Dodal, že vedení obvodu vyhodnocuje, jak bude radnice dál pokračovat a fungovat.

„Je pár měsíců před volbami. Odbor umí fungovat i bez místostarosty. Nechci ale předbíhat. Pokud mám informaci, s kauzou spojen nejsem. Počkáme na další vývoj, úřad paralyzovaný není, funguje dál a lidé by měli vědět, co mají dělat,” doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám