Hlavní obsah

Policie prověří v kauze Stoka kvůli možné korupci další zakázky

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská část Brno-střed předala Policii ČR další tři investiční zakázky, které byly soutěženy v době před policejním zásahem souvisejícím se známou a v současnosti vyšetřovanou rozsáhlou korupční kauzou Stoka.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Eskorta přivádí Jiřího Švachulu (dříve ANO) ke Krajskému soudu v Brně na jednání ohledně vazby.

Článek

„Městská část Brno-střed, která vystupuje v kauze Stoka jako poškozená, požádala Policii ČR u zakázek Kounicova, kde šlo o opravu obvodového pláště budovy, dvora a sklepů, Křenová, kdy se jednalo o rekonstrukci domu, stejně jako u zakázky Bratislavská, o prošetření, zda i v těchto případech nemohlo dojít k manipulaci s výběrovým řízením a tím pádem i ke vzniku škody,“ uvedla Kateřina Dobešová z radnice Brno-střed.

Brněnská korupční kauza Stoka nabírá obřích rozměrů, obviněno dalších 26 lidí

Krimi

Jak doplnila, všechny tři zakázky byly soutěženy ještě před zásahem policie. „Nebylo možné je zastavit, musely být dokončeny. Celková hodnota zakázek je téměř 230 milionů korun,“ doplnila Dobešová.

Švachula zůstane ve vazbě

Krimi

Projednávání úplatkářské kauzy Stoka na radnici Brno-střed, začne před Krajským soudem v Brně 21. září. Společně s ústřední postavou kauzy, jíž je bývalý radní Jiří Švachula (dříve ANO), je obžalováno dalších deset lidí a dvě firmy. Za účast na organizované zločinecké skupině hrozí obžalovaným až 16 let vězení. Navíc městská část po odsouzených bude požadovat padesát milionů korun jako náhradu škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám