Hlavní obsah

Policie z uškrcení kojence obvinila matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Obyvatelé ostravského Domova pro matky s dětmi našli ve středu mrtvé dítě. Ani ne roční chlapeček, který by 9. ledna oslavil své první narozeniny, byl uškrcen. Z brutálního činu v poslední den roku policie na Nový rok obvinila jednadvacetiletou matku dítěte.

Foto: Kamil Kopecký

Výcvik mladých webrangerů

Článek

"Kolem osmé hodiny ranní v úmyslu usmrtit, začala škrtit svého syna V. M.," informovala severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Když chlapeček přestal jevit známky života, začala matka křičet. Personál domova v Budečské ulici to uslyšel a poté když zjistil, co se vlastně stalo, přivolal lékaře.

Ten už pouze konstatoval chlapečkovu smrt. "Doposud se nepodařilo objasnit motiv jednání obviněné. Žena L. M. byla po sdělení obvinění zadržena a umístěna v policejní cele," dodala policejní mluvčí.

Matka: Dítě se uškrtilo samo

Matku ve středu dopoledne po vraždě prohlédli na ostravském detoxikačním a krizovém centru v městské nemocnici. "Nejevila žádné známky duševní choroby, ani nebyla pod vlivem alkoholu nebo návykových látek," uvedla lékařka Růžena Mašková, které se zdála žena rozumově v pořádku. "Akorát plakala, ale nebyla ani v šoku," dodala lékařka. Podle jejich slov matka tvrdí, že se dítě uškrtilo samo, když šla věšet prádlo. "Když jsem se vrátila, tak se udusilo o závěs," řekla obviněná matka lékařce.

Podle ní vyšetřovatelé podají podnět na vzetí do vazby. Za trestný čin vraždy matce hrozí dvanáct až patnáct let vězení nebo výjimečný trest. Zaměstnankyně domova žádné informace nechtěly sdělil. "Obraťte se na tiskovou mluvčí Policie České republiky," stručně uvedly.

Reklama

Výběr článků

Načítám