Hlavní obsah

Dva zranění po explozi vysokozdvižného vozíku ve skladu v České Lípě. Opravdu masakr, vylíčil zaměstnanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V jednom ze skladů v areálu někdejší vagonky v České Lípě v pondělí ráno vybuchla tlaková lahev vysokozdvižného vozíku. Na místě byli dva zranění, oba transportovaly vrtulníky do nemocnice na pražských Vinohradech.

Foto: HZS LK

Výbuch ve skladovací hale v České Lípě

Článek

Podle hasičů byla tlakovou vlnou poškozena konstrukce haly. Na fotografiích je vidět, že výbuch roztrhal střechu i boční plášť haly.

„Je to masakr, opravdu masakr. Kolegové údajně vyměňovali tlakovou lahev u vysokozdvižného vozíku a při té výměně jim to vybuchlo,“ řekl Novinkám jeden ze zaměstnanců firmy, kde k výbuchu došlo.

Jde o malou soukromou firmu, která se věnuje opravám a údržbě.

„Oba zranění měli středně těžké poranění a oba jsme letecky transportovali na popáleninovou kliniku nemocnice na Vinohradech. Jiné zraněné jsme neměli,“ uvedl mluvčí liberecké záchranné služby Michael Georgiev. „Kromě našeho vrtulníku zasahoval také vrtulník pražské záchranné služby, která nám nám s leteckým transportem vypomohla,“ dodal mluvčí.

K výbuchu došlo v areálu někdejší vagonky. Části železničních kolejových vozidel se tu svařují a lakují dodnes. Majitelem areálu je francouzská firma Alstom, některé sklady a dílny tu ale provozují další firmy, pobočky velkých koncernů, například DHL, ale i menší soukromé firmy.

K výbuchu došlo právě ve skladu jedné z menších firem.

Petarda vhozená na zahradu vybuchla psovi v tlamě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám