Hlavní obsah

Policie vyšetřuje nález informací o klientech Eurotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Jako podezření z trestného činu neoprávněného nakládání s osobními údaji začali policisté prošetřovat pondělní nález několika set listin s informacemi o klientech firmy Eurotel. Formuláře s vyplněnými daty ležely v krabici vedle kontejneru s odpady na Sokolovském náměstí v centru Liberce.

Článek

Člověku, který tam dokumenty s osobními údaji odložil, hrozí až tři roky vězení, řekla v úterý mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

"Papírová krabice s písemnostmi firmy Z-NET, s.r.o. obsahovala pět kilogramů dokumentů. Šlo o smlouvy se zákazníky firmy Eurotel, ale také o faktury, kopie občanských průkazů a další listiny s osobními daty," dodala Suchánková.

Podle manažera liberecké firmy Z-NET Radka Machandera se krabice s osobními údaji zákazníků Eurotelu dostala ke kontejneru omylem. "Byla určena ke skartaci, ale naše zaměstnankyně se spletla a vynesla ji ven s ostatním odpadem. Jsme vděční nálezci i policistům za jejich rychlou reakci, jež zabránila zneužití dat," sdělil Machander.

Televize Nova, která na případ upozornila, ve své pondělní reportáži uvedla, že podle Úřadu na ochranu osobních údajů hrozí společnosti Z-NET za hrubé porušení zákona sankce až do deseti miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám