Hlavní obsah

Policie vydala embargo na informace k Hlinkově nehodě

Právo, vor
KARLOVY VARY

Informační embargo k vyšetřování autonehody, po které v pondělí v karlovarské nemocnici zemřel hokejový reprezentační trenér Ivan Hlinka, vydal ve středu karlovarský okresní policejní ředitel Lubomír Kučera. "K případu nebudeme zatím poskytovat žádné další informace. To je nařízení našeho ředitele," uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Foto: Jiří Velký
Článek

Ředitel tak učinil kvůli ochraně informací z vyšetřování případu. Chce údajně zamezit, aby se nemohl řidič avie, pod jejímiž koly Hlinkův superb skončil, průběžně domlouvat na svých výpovědích podle průběhu vyšetřování. Řidič tvrdí, že mu před nehodou do cesty vběhl zřejmě pes a selhaly mu brzdy. [celá zpráva]

"Aby například nemohl podle zjištění z expertízy jeho nákladního vozidla měnit výpovědi," řekl Právu dobře informovaný zdroj.

"Řidič avie má být z traumatologie karlovarské nemocnice propuštěn do domácího léčení už ve čtvrtek. "Takové jsou informace od jeho ošetřujícího lékaře. Zřejmě se tak stane už dopoledne," dodala mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňka Marková.

Avie byla zřejmě v pořádku

Ve středu rovněž pokračovaly expertizy obou nabouraných vozidel. "Aby mohli soudní znalci pokračovat, potřebují do avie náhradní součástku, která se poškodila při nehodě. Bohužel není na skladě, tak se čeká na její dodání," upřesnil Zdeněk Bečvář, majitel stejnojmenné odtahové služby, na jejímž dvoře vozidla stojí odstavená.

"Další součástky odzkušují v simulátorech. Podle dosavadních zjištění a mých informací bylo vozidlo před nehodou plně funkční," dodal Bečvář, podle kterého chtějí experti ukončit svou práci do pátku.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie zatím nezná příčinu Hlinkovy nehody

Policie zatím nedokáže odpovědět na otázku, proč došlo v pondělí ke střetu nákladního automobilu Avia se Škodou Superb kouče hokejové reprezentace Ivana...

Výběr článků

Načítám