Hlavní obsah

Policie v Ostravě zasadila ránu distribuci pervitinu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Mnohem hůře budou ostravští narkomani v následujících týdnech získávat pervitin. Policie v minulých dnech v rámci akce s krycím názvem Bond zatkla skupinu výrobců této drogy, kteří zásobovali značnou část drogové scény v Ostravě a okolních okresech.

Článek

Pět lidí, z toho jedna žena, už je trestně stíháno, čtyři z nich jsou ve vazbě. „Denní prodej pervitinu se u členů skupiny pohyboval asi kolem 50 tisíc korun,“ tvrdí šéf ostravského policejního týmu Toxi Jiří Kopeček. Kromě pervitinu policisté při domovních prohlídkách objevili také 800 tablet extáze a velké množství surovin pro výrobu pervitinu.

Policie během akce Bond objevila v jednom z pronajatých rodinných domů v Opavě jednu z největších a nejdůmyslnějších varen pervitinu v České republice.

„Objekt byl opatřen kamerovým systémem. Do místnosti, kde byla varna, se vstupovalo tajnými dveřmi přes skříň. Odsávání výparů bylo důmyslně vyvedeno na půdu, takže v domě nebyl cítit žádný zápach, typický pro výrobu pervitinu,“ dodal Kopeček.

Reklama

Výběr článků

Načítám