Hlavní obsah

Policie: Ukopaného muže mají na svědomí děti

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Čtrnáctiletého chlapce a jeho o rok staršího kamaráda označila policie za hlavní aktéry brutálního přepadení 55letého muže v Třinci na Frýdecko-Místecku. Jeho mrtvé tělo našla náhodná chodkyně ve středu na odlehlém místě u plynojemu v místní části Starý Borek. Podezřelé mladíky policie vypátrala ve čtvrtek.

Článek

Vzhledem k charakteru útoku policie případ nekvalifikuje jako vraždu, ale jako ublížení na zdraví s následkem smrti. "Ve čtvrtek bylo zahájeno trestní stíhání mladistvého," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Druhý podezřelý trestnímu stíhání vzhledem k nízkému věku unikne.

Zločin se odehrál ve středu po půlnoci. "Muži, který šel po místní jednosměrné ulici, opakovanými údery pěstí a kopy nohou způsobili mnohočetná poranění hlavy a trupu," uvedla mluvčí. Dodala, že muž zůstal na místě ležet v bezvědomí a o několik hodin později, brzo ráno zemřel na otok mozku.

Starší z dvojice útočníků nyní pobývá v policejní cele a čeká se na rozhodnutí soudu o jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám