Hlavní obsah

Policie stíhá surovce, který zmlátil akademika

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté okresu Praha-západ zahájili stíhání jednoho z pachatelů. kteří násilím vnikli v neděli 15. června ve dvě hodiny po půlnoci do domu akademika Jiřího Niederleho v Řitce. Zmlátili světoznámého fyzika do bezvědomí a způsobili mu zlomeniny v obličejové části lebky.

Foto: Václav Vlasák

Tentokrát ještě Martin Novák akci Petra Klince zastavil. Nakonec to ale byl právě on, kdo dopravil míč do sítě Blšan a zajistil domácím remízu 1:1.

Článek

"Zahájili jsme stíhání jednoho pachatele, kterému je nyní doručováno obvinění," řekl ve čtvrtek Právu policejní ředitel okresu Praha-západ Zdeněk Pelc. Kriminalisté zřejmě budou stíhat ještě jednoho surovce, neboť podle svědectví akademika na něj útočili dva muži.

Fyzika zmlátili účastníci hlučného večírku v místním luxusním S clubu. Policisté původně podezírali šest osob.

Niderle si stěžoval na velkou hlučnost zábavy a rušení nočního klidu. Podnikatelům navíc někdo pomaloval auta smývatelnou barvou. To pro ně bylo záminkou k násilnému vniknutí do akademikova domu přes balkon, rozbití vstupních dveři na terasu a zmlácení. Akademikova manželka dokázala včas uniknout do jiných prostor domu a přivolat policii.

Související témata:

Související články

Za útok na Niederleho zatím obvinění nepadla

Policisté dosud nezadrželi žádného ze surovců, kteří v neděli v Řitce násilně vnikli do domu akademika Jiřího Niederleho a zmlátili světoznámého fyzika tak,...

Výběr článků

Načítám