Hlavní obsah

Policie šetří brutální vraždu čtyřletého dítěte v České Lípě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

Policisté od pondělního večera šetří brutální vraždu čtyřletého dítěte v České Lípě. Podle České televize mělo řezné rány na krku a zemřelo i přes pokusy lékařů jej zachránit.

Policie šetří brutální vraždu čtyřletého dítěte v České LípěVideo: Prima FTV

 
Článek

Na místě byla i těžce zraněná matka dítěte, která se zřejmě pokusila o sebevraždu. Žena po příjezdu záchranářů s nimi ještě komunikovala, pak ale zkolabovala, nyní leží ve vážném stavu v liberecké nemocnici.

Záchranáři byli přivolaní v pondělí před půl sedmou večer. Ženu převezli na libereckou traumatologii. K jejímu aktuálnímu zdravotnímu stavu se liberecká nemocnice odmítla vyjádřit. „U ženy si poranění ruky vyžádalo chirurgické ošetření v Liberci,“ popsal ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík. „Zranění dítěte byla neslučitelná se životem. Opravdu nešlo resuscitovat,“ popsal Mackovík.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Policie tragédii v rodinném domě stále vyšetřuje

Podle policie bylo dítě zavražděno, kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu vraždy. „Zatím nebylo sděleno obvinění žádné konkrétní osobě,“ uvedla Suchánková. Ke zjištění příčiny smrti dítěte byla nařízena soudní pitva.

Podle České televize "několik na sobě nezávislých zdrojů nevyloučilo", že dítěti mohla ublížit právě matka.

Podle vyjádření šokovaných sousedů se nájemníci domu často střídali. „V létě tu bydlel muž a malá holčička, ženu jsme tu nevídali,“ řekla seniorka, která bydlí naproti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám