Hlavní obsah

Policie se dosud zabývala 165 skutky navazujícími na střelbu na fakultě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie se dosud zabývala 165 skutky, které mají návaznost na tragickou střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) v Praze. V 93 případech zahájila úkony trestního řízení, ve 12 z nich jsou ukončeny. Na úterní tiskové konferenci to řekl náměstek policejního prezidenta Tomáš Kubík.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Nejčastějšími skutky jsou podle Kubíka schvalování trestného činu (34 případů) a nebezpečné vyhrožování (29), následují je násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a šíření poplašné zprávy. V pěti případech jde podle náměstka o cizince.

Nejvíce skutků policie zaznamenala v Praze, dále v Moravskoslezském, Ústeckém, Středočeském a Jihomoravském kraji.

„Nikdo zatím není ve vazbě, nicméně čtyři osoby jsme převezli k psychiatrickému vyšetření,“ řekl Kubík.

Vyhrožování či poplašné zprávy po útoku na fakultě pokračují i přes svátky

Krimi

Při střelbě v budově fakulty v centru Prahy 21. prosince přišlo o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové. Po útoku pachatel, který byl podle policie studentem fakulty, spáchal sebevraždu.

Úřad vnitřní kontroly policejního prezidia nezjistil pochybení v postupu policie při zásahu proti střelci na FF UK. Zásah byl rychlý a profesionální a v souladu s právními i interními předpisy, řekl ředitel úřadu Michal Tikovský.

Do budoucna doporučil lepší krizovou komunikaci. O skutečnosti, že se po mladíkovi pátrá kvůli jeho možným sebevražedným úmyslům, podle Tikovského nebylo informováno vedení fakulty.

Odstřelovač měl vraha z fakulty už na mušce, když se zastřelil

Krimi

Má ruce nahoře, odhodil zbraň, prostřelil si hlavu. Policie ukázala další videa z fakulty

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám