Hlavní obsah

Policie rozprášila gang vietnamských obchodníků s bílým masem

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/DOMAŽLICE
Aktualizováno

Detektivové elitního útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) pozatýkali v noci ze soboty na neděli v rámci několik měsíců chystané akce s krycím jménem Tuong celkem 1O Vietnamců. Policie je podezírá z organizování prostituce a několika dalších trestných činů.

Článek

Byl podán návrh na vzetí všech deseti zadržený do vazby. Jejich výslechy budou pokračovat v pondělí. Z trestné činnosti ale bylo obviněno celkem jedenáct Vietnamců, jeden z nich však již je ve výkonu trestu pro spáchání téhož zločinu. Část zadržených byla už v minulosti obviněna ze stejného trestného činu. Obviněným hrozí trest až 15 let odnětí svobody.

Z deseti zadržených je jeden člověk z Domažlicka, zbytek žije ve středních Čechách a Praze. Při zadržení podezřelých policisté provedli také desítky domovních prohlídek v bydlištích zadržených Vietnamců, zejména v Praze a v Domažlicích.

Razie proběhly také ve třech nevěstincích v Praze a v jednom v Chebu. Zásah Právu potvrdila mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová s tím, že celá akce probíhala i během nedělního dopoledne, kdy policisté provedli další domovní prohlídky.

Zadržení vydírali své krajanky, namluvili jim, že budou pracovat jako servírky. Dívky, které za zprostředkování výhodné práce zaplatily 6500 až 10 000 dolarů, po příjezdu do ČR psychicky i fyzicky týrali a nutili k prostituci v karaoke barech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám