Hlavní obsah

Policie pátrá po dvou miliónech z výkupného za podnikatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dva milióny korun z výkupného, které u sebe měl mít v sobotu zadržený poslední člen čtveřice únosců pražského podnikatele a jeho dcery, policie zatím nenašla. Vyděračům rodina zaplatila celkem pět miliónů Kč. Poslední únosce na útěku, 28letý Roman Dziwisz, se policii sám vydal poté, co policie na základě oznámení občanů monitorovala jeho pohyb.

Foto: Josef Zajíc

Start Trai-O v zálecekém parku v Paskově. 3.3.2013

Článek

V nočních hodinách si muže převzali policisté z Prahy a ještě nad ránem, po příjezdu do Prahy, muže vyslechli. I tento člen čtveřice vyděračů odmítá vypovídat.

Policisté se proto snaží zmapovat pobyt zadrženého, aby dva milióny korun, které z výkupného dostal, našla. Dziwisz se policii vzdal na Jesenicku, kde se ukrýval.

Jeho tři kumpáni jsou již od 12. září, kdy je policie dopadla v Rumburku, ve vazbě. U sebe měli necelé tři milióny korun z výkupného. Jeden pachatel pochází z Nymburska, druhý z Prahy a třetí z Ostravska.

Všem čtyřem únoscům hrozí až 12 let vězení.

Únosci přestrojení za policisty

Čtyřčlenná skupina provedla únos v noci z 10. na 11. září. Tři muži, které na dálku řídil jejich šéf, zastavili podnikatele, jenž byl ve voze se svou dcerou, na výpadovce z Prahy v oděvech připomínajících policejní stejnokroje. Zajali je a odvezli na Tachovsko.

Nejprve kontaktovali manželku uneseného s žádostí o výkupné, nakonec muže pustili, aby šel peníze sehnat. Po předání výkupného únosci podnikatele i jeho tříletou dceru propustili. Vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o vyřizování účtů mezi bývalými obchodními partnery.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám