Hlavní obsah

Policie pacifikovala v Praze agresivního muže. Toho využil senior a ukradl mu peněženku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Drzostí při policejním zákroku v Praze na tramvajové zastávce Hradčanská netroškařil senior v reflexní vestě, který využil toho, že agresivnímu muži při pacifikování hlídkou vypadla peněženka. Senior v domnění, že ho nikdo nevidí, odkopl peněženku opodál a držel ji pod nohou, zatímco naoko sledoval dění kolem. Smůlu měl ale v tom, že jej zpozoroval zaměstnanec kamerového centra policie.

Krádež peněženky při policejním zákrokuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident s podezřelým mužem, který podle svědectví měl být agresivní a napadat lidi kolem sebe, v pondělí ráno řešila policejní hlídka na tramvajové zastávce Hradčanská v Praze 6.

Muž po jejím příjezdu svoje chování ještě vystupňoval, až se policisté rozhodli zadržet ho donucovacími prostředky.

Ve videozáznamu, který policie k případu zveřejnila, bylo vidět, jak ho pomocí chvatů sundali na zem. Během toho zadrženému vypadla z kapsy černá peněženka.

Bitka na Václavském náměstí přímo pod kamerou. Servali se kvůli peněžence

Krimi

„Všiml si toho náhodný kolemjdoucí oblečený v reflexní vestě a peněženku posunul dál od místa zákroku, kde čekal na optimální chvíli pro odcizení,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle všeho si připadal zcela nenápadně, ve skutečnosti ale stál přímo v záběru bezpečnostní kamery.

Zaměstnanec kamerového pracoviště zasahujícím kolegům předal na místo informaci o tom, že tam mají dalšího podezřelého. Když k němu policista přišel, peněženku odkopl pryč, což mu vzhledem k výše uvedenému pochopitelně k ničemu nebylo.

„Všechno to bylo na kameře,“ řekl v závěru videozáznamu pracovník dispečinku přes vysílačku kolegovi na místě incidentu.

„Policisté muže (41 a 72) omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu. V současné chvíli jsou oba podezřelí z přestupkového jednání,“ dodala Siřišťová.

Proč měl na sobě senior reflexní vestu, policie nezmínila.

Foto: Policie ČR

Krádež peněženky při policejním zákroku

Muž v Praze požádal nevidomého o drobné. Když slepec vyndal peněženku, ukradl mu ji

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám