Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování havárie výtahu v Nemocnici Na Bulovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie odložila vyšetřování havárie výtahu v Nemocnici Na Bulovce. Podle jejích závěrů nebyl spáchán trestný čin.

V Nemocnici Na Bulovce spadl výtah s 13 lidmi.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Policisté případ prověřili v celé šíři a na základě zjištěných skutečností zjistili, že se trestný čin nestal, proto případ odložili,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že rozhodnutí ještě není pravomocné, protože jej nedostali všichni účastníci. Případ byl prověřován jako trestný čin obecné ohrožení.

Výtah havaroval 25. června, když do něj nastoupilo místo šesti lidí 13. Jedna žena si zlomila nohu, ostatní lidé vyvázli bez zjevných zranění.

V červenci mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová sdělila, že oprava výtahu bude probíhat v srpnu. Rozpočet škody na výtahu je 317 tisíc korun včetně instalace dalších prvků.

Mluvčí nemocnice připomněla, že výtah nespadl, ale v důsledku přetížení došlo k překonání „trakce nosných lan na trakčním kole, čímž kabina výtahu sjela z 2. patra rychlostí přibližně 0,5 m/s“.

Mimořádně proběhla kontrola všech výtahů na Bulovce servisní společností.

Havarovaný výtah v nemocnici Bulovka stále nefunguje. Policie vyslýchá svědky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám