Hlavní obsah

Havarovaný výtah v nemocnici Bulovka stále nefunguje. Policie vyslýchá svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakultní nemocnice Bulovka během srpna opraví a zprovozní výtah, který tam na konci června havaroval. Magistrát spočítal, že jej nehoda výtahu vyjde na více než čtvrt milionu korun. Policie zatím kvůli nehodě nikoho neobvinila.

V nemocnici na Bulovce spadl výtah s 13 lidmiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Výtah havaroval 25. června, když do něj nastoupilo místo šesti lidí 13. Jedna žena si zlomila nohu, ostatní lidé vyvázli bez zjevných zranění.

Mluvčí policie Jan Rybanský Novinkám k nehodě výtahu uvedl, že policie se případem nadále zabývá a prověřuje ho. Zadala znalecké posudky, jejichž vyhotovení ale bude trvat. Vyslýchá také svědky. Právní kvalifikace nebyla dosud stanovena.

„Rozpočet škody na výtahu je 317 000 korun včetně instalace dalších prvků. S ohledem na neukončenou škodnou událost, kterou řešíme s pojišťovnou, se nebudeme k této situaci blíže vyjadřovat,“ informoval redakci mluvčí magistrátu Vít Hofman.

V nemocnici na Bulovce spadl výtah s 13 lidmi, kapacita je šest

Krimi

Mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová sdělila, že oprava výtahu by měla proběhnout začátkem srpna. Záleží však na dostupnosti náhradních dílů, protože jde o starší zařízení. Díly se musely objednat.

Mluvčí nemocnice připomněla, že výtah nespadl, ale v důsledku přetížení došlo k překonání „trakce nosných lan na trakčním kole, čímž kabina výtahu sjela z 2. patra rychlostí přibližně 0,5 m/s.“

Nemocnice přesto chystá opatření, aby se už podobné situace neopakovaly. „Nemocnice připravuje instalaci monitoringu zařízení, které by pomáhalo předejít opakujícím se běžným závadám výtahů a případně obdobným událostem, které jsou způsobeny zejména lidským faktorem,“ konstatovala Eva Stolejda Libigerová.

Mimořádně také proběhla kontrola všech výtahů na Bulovce servisní společností.

Foto: Novinky/HZS Praha

Poškozený výtah ve Fakultní nemocnici Bulovka

Reklama

Výběr článků

Načítám