Hlavní obsah

Policie odložila napadení tenistky Kvitové, pachatele nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Olomoucká policie svolala na čtvrtek tiskovou konferenci, aby zveřejnila nová fakta k napadení tenistky Petry Kvitové. Uvedla, že případ byl na začátku listopadu odložen, protože se nepodařilo najít pachatele činu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference loni v prosinci.

Článek

„Věc byla odložena, neboť se nepodařily zjistit skutečnosti k pachateli trestného činu, pachatel je dosud neznámý. Šetření ale dále pokračuje a v případě zjištění nových skutečností bude trestní řízení zase zahájeno,” řekl vedoucí kriminalista Jan Lisický.

Kriminalisté provedli několik znaleckých zkoumání, jež podle nich prokázala, že zranění, které Kvitová utrpěla, si nemohla způsobit sama. Vedení policie tak popřelo informace, které se měly objevit na veřejnosti. Policie má dvě vyšetřovací verze, podrobnosti o nich ale nesdělila. Podle názoru Lisického pachatel nevěděl, na koho útočí, zřejmě neměl ani tušení, že jde o tenistku Kvitovou.

Podle Lisického prověřili kriminalisté velké množství kamerových záznamů, vyslechli desítky svědků a občanů a prověřovali také recidivisty, a to nejen z ČR, ale i ze zahraničí. „Skutek, pro který byly zahájeny úkony trestního řízení, se stal tak, jak jej popsala poškozená, ale pachatele se nalézt nepodařilo. Neznamená to, že bychom se tou věcí přestali zabývat, specializovaný tým bude na případu dále pokračovat,“ konstatoval Lisický.

Jak dále doplnil, policie stále dostává další poznatky k útočníkovi. „Věřím, že pachatele dopadneme,” poznamenal Lisický.

Útočil před Vánoci

Napadení se odehrálo loni 20. prosince ráno v bytě tenistky v Prostějově. Kvitová se podle policie násilníkovi, který se do domu vloudil pod smyšlenou legendou údajně jako plynař nebo topenář a který tenistku ohrožoval nožem, urputně bránila. Utrpěla přitom ošklivé poranění prstů na levé ruce, v níž drží raketu.

Foto: Policie ČR

Identikit muže, který zaútočil na Petru Kvitovou

Krátce po napadení byla ošetřena v prostějovské nemocnici a pak se podrobila náročné operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Po operaci poškozených šlach začala rehabilitovat a následně se vrátila na tenisové kurty.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Kriminalisté před domem v Prostějově, kde neznámý útočník přepadl Petru Kvitovou.

Podle popisu, který policie zveřejnila, je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na sobě měl světlou bekovku, světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Na dopadení útočníka slíbil prostějovský tenisový klub odměnu 100 tisíc korun.

V lednu policie čin překvalifikovala na trestný čin vydírání, za který pachateli hrozí až 12 let odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám