Hlavní obsah

K přepadení tenistky Kvitové má policie dvacet tipů, pachatel však uniká

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dvě desítky tipů, podnětů a oznámení již získala policie v Prostějově v souvislosti s případem přepadení tenistky Petry Kvitové. K pachateli je však zatím žádná stopa nedovedla a neznámý násilník stále uniká.

Foto: Policie ČR

Identikit muže, který zaútočil na Petru Kvitovou

Článek

„Jako možní pachatelé odpovídající zveřejněnému identikitu či popisu bylo označeno i několik osob s kriminální minulostí,“ informoval v úterý mluvčí prostějovské policie František Kořínek. Doplnil, že policii přicházejí další a další informace.

„V současné době na případu usilovně pracuje maximální možný počet policistů, kteří pečlivě vyhodnocují všechny získané poznatky a informace. Několik osob jsme již prověřili a vyloučili. Pachatele přepadení slečny Kvitové se nám tak dosud ustanovit nepodařilo,“ sdělil mluvčí.

„Přesto všem občanům, kteří v pátrání policii svými podněty a poznatky pomáhají, velice děkujeme za spolupráci,“ uvedl mluvčí.

Léčení několik měsíců

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou přepadl neznámý muž v úterý 20. prosince ráno v jejím prostějovském bytě. Při potyčce jí pořezal levou ruku, ve které tenistka drží raketu. Kvůli závažnosti poranění se Kvitová podrobila téměř čtyřhodinové operaci poraněných šlach na všech prstech a dvou nervů. Rekonvalescence potrvá několik měsíců. Na turnaje se podle ČTK bude moci vrátit nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová

Policie zveřejnila popis pachatele a jeho podobiznu. Podle ní je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na hlavě měl světlou bekovku, na sobě měl světle hnědou bundu a přes rameno tašku.

Policie se v této souvislosti obrátila s žádostí o pomoc na svědky, kteří 20. prosince od 8. do 9. hodiny procházeli nebo projížděli okolím Jezdecké ulice. Vyzvali také řidiče s kamerou ve vozidle, kteří v uvedené době projížděli ulicemi Dolní, Jezdeckou, Ječmínkovou či Studentskou. Případní svědci se mohou na policii obrátit osobně nebo prostřednictvím linky 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám