Hlavní obsah

Policie obvinila vědmu z Ostravy, která inkasovala 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravští kriminalisté obvinili z podvodu 47letou ženu, která se vydávala za vědmu. Své věštecké služby nabídla jiné ženě, od níž si nechala zaplatit zhruba sto tisíc korun. Obviněné hrozí až pět let vězení.

Věštkyně doprovází ženu k bankomatu Video: Policie ČR

 
Článek

Letos v březnu oslovila podvodnice v centru Ostravy neznámou ženu, které nabídla své věštecké služby poté, co zjistila, že se poškozená momentálně nachází v těžké psychické situaci.

„Ženě sdělila, že jí může od těchto problémů pomoci. Měla zaznít i informace, že pomoc bude stát nějaké peníze. Následně poškozenou vyzvala, aby jí dala pár svých vlasů, poté je zabalila do papírového kapesníku a řekla jí, ať to spálí a něco si přeje. Za tuto radu si řekla o deset tisíc korun,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že pak se ženy domluvily na další schůzce. Sešly se za tři dny opět v centru Ostravy.

Ztrápené ženě prodala za desítky tisíc svěcenou vodu. Po vyhlášeném pátrání přišla na policii

Krimi

„Tentokrát jí obviněná měla předat svěcenou vodu s informací, aby se o půlnoci pomocí kapesníku touto potírala, a poté její psychické problémy pominou. Zřejmě si byla vědoma, že toto nemůže poškozené nijak pomoci, ale přesto si za radu řekla sto tisíc korun,“ popisovala dále policejní mluvčí.

Poškozená žena měla jen část hotovosti, proto šla tu další vybrat do bankomatů. „Nakonec jí dala devadesát tisíc korun a zlatý prsten,“ doplnila Michalíková. Dosud netrestaná žena se sama přihlásila na policii, když zjistila, že po ní pátrá. „Ke svému jednání uvedla, že občas lidem věští budoucnost z ruky, kdy se jedná o rodinnou tradici,“ uvedla mluvčí.

Žena prý byla zvyklá za věštbu inkasovat peníze. U výslechu ještě uvedla, že si je vědoma, že finanční částky, které od poškozené přijala, byly nepřiměřené. Na policii dobrovolně odevzdala i zlatý prsten. Policii sdělila, že je připravena ženě peníze splatit.

Obří podvod s charitou: Tisíce oklamaných poslaly nadaci desítky milionů korun

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám