Hlavní obsah

Policie obvinila tři fotbalové fanoušky z napadení Afričana v pražské tramvaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila trojici fotbalových fanoušků, kteří loni na podzim v pražské tramvaji slovně i fyzicky napadli 36letého Afričana. Ten po incidentu skončil v nemocnici. Novinky o tom v úterý informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Pro Novinky.cz Hedvika Tůmová

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté v minulých dnech zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku od 18 do 21 let pro trestné činy ublížení na zdraví, výtržnictví a hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob. V tuto chvíli je tedy případ ve fázi vyšetřování,“ konstatoval Daněk.

Incident se odehrál 4. listopadu 2017 mezi zastávkami I.P. Pavlova a Náměstí Míru. Podle svědectví poškozeného ho olomoučtí fanoušci nejprve prý uráželi slovně, házeli po něm citróny a poté ho napadli pěstmi, strhli ho ze sedačky a kopali do něj. [celá zpráva]

Pomoc mu zavolala až řidička tramvaje a následně mu kriminalisté v nemocnici ukázali záběry z kamery ze zápasu Bohemians 1905 a SK Sigma Olomouc. Na nich muž poznal sedm mužů, které policie zadržela. Obvinění si vyslechli tři z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám