Hlavní obsah

Policie obvinila střelce z opavského hřbitova

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Policie ve čtvrtek obvinila dva muže, kteří ve středu před polednem postřelili zaměstnance pohřební služby v Opavě. Oba muži si vyslechli obvinění z vydírání a jeden z nich také z nedovoleného ozbrojování, protože si zbraň pořídil nelegálně.

Foto: Aleš Honus, Právo

Místo činu

Článek

Obviněným hrozí jim až dvanáct let vězení. „Policie podala návrh k vzetí obviněných do vazby,“ uvedla mluvčí severomoravské policie Darina Majková.

Policie také sdělila pravděpodobný motiv útoku na pracovníka pohřební služby. Střelec je jeden z pozůstalých, který pracovníka pohřební služby podezřívá z okradení jeho zesnulého otce.

„Tato verze je nejpravděpodobnější. Policie v současné době kontaktuje desítky svědků,“ řekl náměstek severomoravského policejního ředitele Dalimil Sypták.

Na pracovníka pohřební služby ve středu v areálu opavského hřbitova zaútočili mladý muž, který minulý týden pohřbil svého otce, a jeho kamarád. Oba muži nejprve pracovníka pohřební služby napadli fyzicky, potom mu jeden z podezřelých postřelil obě nohy. Policie oba útočníka zadržela krátce po střelbě.

Sestra jednoho ze zadržených řekla ve středu Právu, že její rodina podezřívá postřeleného z toho, že při převozu okradli jejich zesnulého otce o několik desítek tisíc, který měl mrtvý u sebe v pokoji. Po odjezdu pohřební služby byla skříňka prázdná. Postřelený pracovník pohřební služby však tvrdí, že nic neukradl.

"Mám čisté svědomí,“ řekl Právu muž, který utrpěl čistý průstřel levého stehna a pravého lýtka. Hospitalizován je v opavské nemocnici na jednotce intenzivní péče a podle nejnovějších informací ze zranění zřejmě vyvázne bez následků.

„Léčba zatím probíhá bez komplikací, takže je tady velká naděje zdárného konce,“ řekl mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám