Hlavní obsah

Policie obvinila střelce z Dolní Lutyně z pokusu o vraždu

Právo, plk
Dolní Lutyně

Policisté v souvislosti se středeční střelbou v Dolní Lutyni na Karvinsku obvinili čtyřiašedesátiletého muže z pokusu vraždy a násilí proti úřední osobě. Muž střílel ze samopalu po sedmadvacetiletém mladíkovi, podle policistů svém příbuzném. Podle informací Práva to byl zřejmě syn.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům, kde se střílelo.

Článek

Vše odstartovala hádka obou mužů. Ukončil ji ten starší střelbou z okna z prvního patra rodinného domu. „Opakovaně vystřelil nelegálně drženou útočnou puškou na muže, který stál na pozemku domu spolu s dalšími osobami. Jen shodou okolností se podařilo poškozenému skrýt za osobní automobil a nedošlo ke zranění,“ popsala incident policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Při střelbě na Karvinsku mělo padnout až 15 výstřelů. Podle sousedů šlo o rodinné spory

Krimi

Dodala, že obviněný najížděl také autem na policisty, kteří se ho snažili zadržet. Kdyby neuskočili, srazil by je. Muže zadrželi až při použití služební zbraně. Následně zajistili samopal, z něhož obviněný střílel.

Zbraň našli policisté u dalšího příbuzného (21) obviněného muže. „Ten ji chtěl před policisty uschovat a z domu před příjezdem hlídky utekl. Zadržen byl v Bohumíně,“ doplnila. Při domovní prohlídce zajistili policisté dalších šest samopalů, dvě dlouhé zbraně, 400 nábojů a příslušenství ke zbraním. „Obviněný není držitelem zbrojních průkazů,“ upozornila Jiroušková.

Muži hrozí až osmnáctiletý pobyt za mřížemi, policisté podali návrh k podnětu na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám