Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče, který v Plasích napadl dvě Ukrajinky. Žádá vazbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie obvinila 48letého muže z ublížení na zdraví a výtržnictví. Útočník napadl v Plasích na severním Plzeňsku dvě Ukrajinky. Mladší z cizinek skončila se zlomeninami v nemocnici.

Foto: Archiv Lilia K.

Lilia K. skončila v nemocnici se zlomeninami v obličeji.

Článek

Informaci ve čtvrtek ráno potvrdila policejní mluvčí Pavla Burešová. „Ve středu jsme zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví,“ sdělila s tím, že ve čtvrtek dají návrh na vzetí muže do vazby.

Incident se odehrál 13. srpna, kdy kamarádky vyrazily na pouť. „Šly jsme s dětmi na kolotoče. Pak jsme si sedly s Lily na obrubník a povídaly si. Zastavila u nás starší Škoda Octavia s přívěsným vozíkem a pán za volantem se ptal, jestli jsme z Ukrajiny. Potom poodjel pár metrů, nechal nastartované auto a vrátil se k nám,“ popisovala 44letá Tetiana.

Podle její výpovědi jim zprvu sprostě nadával, následně je napadl. „Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ pokračovala Tetiana.

Jste z Ukrajiny? zeptal se řidič žen. Pak je zbil

Krimi

Využila chvíle, kdy se agresor otočil na kamarádku, běžela k jeho autu a vyndala mu klíček ze zapalování. „Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad, a já upustila klíček na zem. Sebral ho ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel,“ uvedla žena, jež měla po napadení naštěstí jen podlitiny.

Její kamarádka Lilia jen bezvládně ležela na zemi. Z místa ji převezla záchranka na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Podle lékařské zprávy utrpěla otevřenou zlomeninu čelisti, lícní kosti i nosních kůstek.

Policie nyní zjišťuje i totožnost dalších podezřelých.

Policie už vyslýchá muže, který měl napadnout dvě Ukrajinky v Plasích

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám