Hlavní obsah

Policie nenašla řidiče skútru, který měl zbít strážce národního parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Policie nenašla agresivního řidiče skútru, který minulou zimu podle Krkonošského národního parku napadl strážce přírody. Stroj byl napsán na firmu, která odmítla říci, kdo jej řídil. Ztotožnila však jiného řidiče, jehož případ předala k vyřízení správnímu orgánu.

Útok na strážce Krkonošského národního parku (video je bez zvuku)Video: KRNAP

 
Článek

„Podařilo se nám ustanovit osobu jednoho ze skútrů, která v rámci obecného užívání lesa bez souhlasu vlastníka porušila zákaz vjezdu do lesa s motorovým vozidlem a vjela do lesa na sněžném skútru,“ řekla na dotaz Novinek mluvčí policie Šárka Pižlová.

Podle ní byl 49letý řidič předán k vyřízení správnímu orgánu, který mu může uložit až několikatisícovou pokutu.

Policii se však nepodařilo najít majitele skútru, jehož řidič měl napadnout strážce. Stroj je napsaný na firmu, která odmítla sdělit, kdo v inkriminovanou dobu skútr řídil.

Agresivní řidič sněžného skútru zbil strážce v Krkonoších pěstmi

Krimi

Jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití, jelikož strážce neměl žádné následky.

Původně byl skutek kvalifikován jako podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. Policisté alespoň majitele skútru oznámili správnímu orgánu, protože stroj nebyl registrovaný podle zákona.

Incident se odehrál na konci ledna v okolí Strážného u Vrchlabí. O případu tehdy informoval mluvčí národního parku Radek Drahný. Strážce se podle něj do střetu s nelegálně jedoucími skútry dostal během služby několikrát.

Turista strčil strážce NP Šumava do jezera, pak mu dal hlavičku

Krimi

První část incidentu se stala na cestě kolem vrchu Vápenice nad Dolním Dvorem, kdy si strážce parku všiml pěti skútrů vyjíždějících z lesa. Dva se pokusil zastavit, řidiči na výzvu nereagovali a ujeli.

Druhá část incidentu se odehrála na křižovatce u chaty Ferra ve Strážném, kde strážce zaregistroval další jedoucí skútr. Podle Drahného se jej řidič skútru při průjezdu pokusil udeřit pěstí, což se mu nepodařilo.

„Po chvíli se na místo střetu vrátil a v útoku na strážce pokračoval. Sestoupil ze skútru a překvapeného strážce udeřil pěstí do obličeje. Obešlo se to bez zranění,” sdělil v lednu Drahný.

Foto: KRNAP

Útok na strážce Krkonošského národního parku

Reklama

Výběr článků

Načítám