Hlavní obsah

Turista strčil strážce NP Šumava do jezera, pak mu dal hlavičku

Nedaleko šumavského Černého jezera byl ve čtvrtek turisty napaden strážce Národního parku Šumava (53). Jeden z cizinců, pravděpodobně Němců, nejprve strčil muže do jezera a když z něj vylezl, dal mu tzv. hlavičku.

Foto: Profimedia.cz

Černé jezero na Šumavě

Článek

Strážce prováděl v dopoledních hodinách kontrolu území okolo jezera, kam je vstup turistům zakázán. Okolo 11 si všiml skupinky turistů, konkrétně dvou mužů a jedné ženy, chtěl po nich doklady a začal jim vysvětlovat, že se nacházejí v zakázaném místě.

Skupinka tvrdila, že doklady nemá, a tak se třiapadesátiletý muž rozhodl zavolat na místo policii. V tu chvíli byl poprvé napaden.

Agresivní řidič sněžného skútru zbil strážce v Krkonoších pěstmi

Krimi

„Jeden z mužů postrčil strážce, který s následným odhozením spadl do jezera. Skupinka cizinců pokračovala směrem na Bílou Strž,“ uvedla policejní mluví Dana Ladmanová.

Strážce následně ještě skupinku dostihl, ale ten samý muž, který ho předtím strčil do jezera, zareagoval podruhé mnohem agresivněji.

„Stejný muž jej slovně i fyzicky napadl, kdy měl v ruce kus dřeva a hlavou jej udeřil do čela,“ sdělila mluvčí. Cizinci následně odešli směrem ke státní hranici s Německem. Policisté vyrozuměli svoje kolegy za hranicemi, kteří taktéž po uvedených osobách pátrají, a případ vyšetřují jako násilí proti úřední osobě.

Policisté žádají občany, kteří se v uvedenou dobu nacházeli u Černého jezera a pořizovali si videa a fotografie místa, zda nemají k dispozici záznam z uvedeného napadení strážce. Posílat je mohou na adresy kt.ook.podatelna@pcr.cz nebo kt.oop.zruda@pcr.cz.

Podle policie byl útočník ve věku 45-50 let asi 180 cm vysoký, robustní postavy, krátké vlasy, na sobě měl kostkovanou košili, krátké kalhoty světlé barvy a na hlavě měl kšiltovku. Skupinu doprovázel pes plemene sibiřský husky.

Reklama

Výběr článků

Načítám