Hlavní obsah

Policie nenašla anonyma, který vyhrožoval Babišovi před prezidentskou volbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie odložila prověřování případu výhrůžného dopisu, který dostal předseda hnutí ANO Andrej Babiš před druhým kolem prezidentských voleb. Nepodařilo se zjistit pachatele.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš poskytl rozhovor deníku Právo.

Článek

Informaci České televize (ČT) potvrdila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Babiš 24. ledna oznámil, že obdržel anonymní dopis, v němž mu někdo vyhrožuje smrtí v případě, že ve volbách vyhraje.

Šéf ANO věc nahlásil policii, která se případem začala zabývat. Nyní prověřování odložila, podle Suchánkové se nepodařilo zjistit konkrétní osobu.

Babiš 24. ledna zrušil výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby už kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň.

„Pokud Andreji vyhrajete prezidentské volby, vezmu si flintu a vydám se na svůj poslední lov. Toho ‚raka‘ (rakovinu), co v sobě nosím, už stejně nepřemůžu, ale pořád se ještě mohu stát pro své syny hrdinou a svým vnoučatům zajistit lepší budoucnost. Buďto prohrajete, nebo zemřete, anebo odstupte, a tím si zachráníte nejen život, ale i čest,“ citoval tehdy Babiš z dopisu.

Policie prověřovala také dopis s nábojnicí, který před lednovou volbou hlavy státu dostala Babišova manželka Monika. I tento případ odložila, jelikož podezřelý zemřel.

Přišel nám domů dopis s ostrým nábojem, adresovaný mé ženě, tvrdí Babiš

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám