Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat trojici vychovatelek ze Žatce, údajně týraly děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatec

Policie navrhla obžalovat tři vychovatelky ze Žatce na Lounsku pro spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny před soudem obviněným hrozí až pětileté vězení. Ženy, jež vinu popřely, údajně týraly minimálně tři roky jedenáct dětí.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu v úterý informoval mluvčí policie Kamil Marek. Náměstek Okresního státního zastupitelství v Lounech Jaroslav Novák uvedl, že dozorující státní zástupce o podání obžaloby zatím nerozhodl.

Podle policie zaměstnankyně děti delší dobu nepřiměřeně trestaly a třeba jim i odpíraly jídlo.

Mladá fronta Dnes v dubnu psala o tom, že ženy měly podle spisu děti bít přes hlavu či je tahat za uši a vlasy. Dále, když se děti počůraly, je podle vyšetřovatelů nechaly hodiny v mokrých plenkách.

Vychovatelky ze Žatce měly týrat děti v jeslích. Tahaly je za uši a za vlasy

Krimi

Navíc jedno z dětí dokonce měly údajně zavřít do malé místnosti, když plakalo, a nechaly ho tam, dokud nepřestalo. Na policii se obrátila bývalá zaměstnankyně jeslí. Vše natočila a nahrála a pak to šla ohlásit, uvedl list.

Jesle patřily městu. Od září, ač ve stejných prostorech, místo nich funguje dětská skupina. Je součástí mateřské školy.

Radnice podle vyjádření starosty Radima Laibla (ANO) pro list o ničem nevěděla, žádné stížnosti na fungování jeslí nedostala. Ženy pracovaly v jeslích řadu let. Obvinění se týká let 2018 až 2021.

Obdobný případ projednává nyní Okresní soud v Chomutově. Státní zastupitelství viní tři učitelky z mateřské školy v Klášterci nad Ohří z nepřiměřeně hrubého chování k dětem.

Učitelky u soudu odmítly, že by dětem ubližovaly. Ženy se podle obžaloby svého jednání dopouštěly zejména na dětech s různým postižením a úmyslně ohrozily jejich rozumový a citový vývoj.

Proboha, co jste to za otce? řekl soudce otci týraných synů do očí. A dal mu osm let vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám