Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat muže, který pobodal tři lidi, z opilství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie ve středu navrhla obžalovat 26letého muže v souvislosti s březnovým pobodáním tří lidí v Horních Počernicích. Mladík nejprve čelil obvinění z vraždy a z pokusu o dvě další, nakonec je však stíhán za opilství. Při činu byl totiž pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobodání v pražských Horních PočernicíchVideo: Novinky

 
Článek

„V rámci prošetřování zadali kriminalisté znalecké posudky, které prokázaly, že šestadvacetiletý muž byl v době skutku nepříčetný vlivem požití omamných a psychotropních látek, a tudíž ho nelze za tyto trestné činy stíhat," vysvětlil mluvčí policie Tomáš Hulan k původnímu obvinění z vraždy.

Stav nepříčetnosti si nicméně mladík podle mluvčího přivodil užitím drog sám, a proto ho policisté obvinili z opilství, za které mu hrozí maximálně deset let vězení. Za trojnásobnou vraždu se mohl dostat za mříže na 15 až 20 let, případně mu soud mohl uložit i výjimečný trest.

Dva se připlazili k nám domů, sdělila sousedka ošetřující muže pobodané v Horních Počernicích Video: Novinky

Incident se stal 8. března večer ve Vysokovské ulici. Obviněný muž po něm skončil na základě názoru psychiatra v léčebně.

Zatímco vražda spadá v trestním zákoníku pod trestné činy proti životu, opilství patří pod "jiná rušení veřejného pořádku". Dopustí se ho ten, kdo se požitím nebo aplikací návykové látky přivede do stavu nepříčetnosti a dopustí se v něm činu, který by byl jinak trestný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám