Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat Libyjce ze znásilnění dívky u Litoměřic

Novinky, kub
Litoměřice

Kriminalisté ukončili vyšetřování pokusu o znásilnění 16leté dívky z Terezína, kterého se měl dopustit 29letý Libyjec. Policie navrhla státnímu zastupitelství, aby v případu podalo obžalobu. O vývoji v trestním řízení informovala Novinky v pondělí litoměřická žalobkyně Kateřina Doušová.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obviněný muž na jednání o vazbě (20. června 2019).

Článek

Policie předala podle Doušové spisový materiál Okresnímu státnímu zastupitelství v Litoměřicích minulý týden poté, kdy se s ním seznámila obhajoba obviněného muže. Lhůtu na podání obžaloby žalobci sice nemají, Doušová ale zmínila, že muž je ve vazbě, což vyžaduje urychlený postup.

„Dozorující státní zástupkyně nyní prostuduje spis, musí například zkoumat, zda nedošlo k pochybením ze strany police, případně zda není potřeba vyšetřování doplnit,“ popsala v pondělí žalobkyně.

Obviněný podle policie zaútočil na dívku z Terezína 18. června. Podezřelý s kriminalisty od začátku nekomunikuje, díky mezinárodní spolupráci se podařilo pouze zjistit, že je z Libye a že v předchozích letech neúspěšně žádal o azyl v Německu.

Ke znásilnění došlo podle kriminalistů kolem poledne na poli u obce Lukavec. Podezřelý byl zadržen krátce po činu, policie ho obvinila kromě pokusu o znásilnění i z majetkového trestného činu. Soud ho po obvinění poslal do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám