Hlavní obsah

Policie navrhla obžalobu za vraždy taxikářů, podezřelý měl zabíjet kvůli penězům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie navrhla státnímu zástupci obžalovat 35letého muže, kterého podezřívá ze tří vražd taxikářů v Praze. Podle mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové byl motivem vražd majetkový prospěch. Obviněný je momentálně ve vězení za jinou trestnou činnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu na pražských VinohradechVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že státní zastupitelství obdrželo minulý týden návrh na podání obžaloby na muže ročník narození 1981 kvůli třem vraždám taxikářů spáchaným v roce 2014 a z trestného činu nedovoleného ozbrojování,“ řekla Novinkám Zenklová s tím, že motiv trestné činnosti byl zištný.

Podle ní hrozí pachateli 15 až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest. „Státní zástupce o návrhu rozhodne po prostudování spisu, předpokládá tak do měsíce,“ doplnila Zenklová.

Pokud bude s návrhem souhlasit, podá na muže obžalobu u Městského soudu v Praze.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nálezu dvou mrtvých taxikářů v Uhříněvsi. Archivní záběryVideo: Novinky

Jak mluvčí dále uvedla, podezřelý z vražd je momentálně ve vězení za jinou trestnou činnost. „Čeho se v minulosti dopustil a za co je ve vězení, nebudeme sdělovat,“ konstatovala mluvčí.

Taxikáři byli zastřeleni

Prvního mrtvého muže našla policie předloni 1. února v Lužické ulici. Dvaačtyřicetiletý muž byl několik dní pohřešovaný, v zaparkované hondě si ho nikdo nevšiml, protože měla tónovaná skla. Za stěračem byla dokonce pokuta za parkování. Muž byl zastřelený.

Foto: Novinky

Policisté na místě postavili stan, aby na auto nebylo vidět.

Další dvě těla našli až v dubnu v pražské Uhříněvsi. Zprvu to vypadalo jako dopravní nehoda, až později policie oznámila, že muži byli zastřeleni.

Šlo o 26letého a 60letého muže. Pachatel si je zastavil v centru Prahy a nechal se odvézt. Starší muž jezdil Škodou Superb, mladší stříbrným renaultem. Auta se pak našla na Vinohradech.

Policie postupně během roku zveřejnila auta mrtvých taxikářů, jejich poslední cestu i možné zákazníky. Na veřejnost se dostala také pravděpodobná podoba pachatele, přesto se ho dlouho nedařilo dopadnout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám