Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který chtěl na Chebsku bodáním a řezáním usmrtit partnerku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bodnořezná poranění na různých místech těla měl podle policie v pátek 5. ledna kolem osmé hodiny večer způsobit devětatřicetiletý muž v Hranicích na Chebsku své o sedm let mladší známé. Napadení hodnotí policie jako vraždu ve stadiu pokusu. Žena byla vrtulníkem se svými zraněními transportována do plzeňské nemocnice. Policie v sobotu po 15. hodině informovala o zadržení podezřelého muže.

Alej, ve které mělo dojít k útoku.Video: Rudolf Voleman, Novinky

 
Článek

„Kolem 20. hodiny měl devětatřicetiletý muž z Hranic na Chebsku po předchozím uvážení napadnout jemu dobře známou dvaatřicetiletou ženu,“ uvedl v sobotu dopoledne mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva. „Před domem v Hranicích jí měl způsobit vážná bodnořezná poranění na různých částech těla,“ pokračoval mluvčí.

„Devětatřicetiletý muž měl jednat s úmyslem svou známou usmrtit. Žena byla se svým zraněním letecky transportována do nemocnice v Plzni,“ dodal Kopřiva s tím, že muž po tomto útoku z místa okamžitě utekl.

Na místě zasahovala karlovarská krajská záchranka. „Ošetřovali jsme tam ženu, která utrpěla bodnořezná poranění,“ uvedl k případu mluvčí záchranky Radek Hes. „Ve vážném stavu byla letecky transportována do nemocnice do Plzně,“ dodal s tím, že žádné další podrobnosti zatím nelze zveřejňovat.

Odmítla mu dát drogu, tak jí rozmlátil hlavu nunčakem. Dohodl se na 18 letech vězení

Krimi

Podle informací Novinek byli muž se ženou partneři. „Několikrát se spolu ale v minulosti rozcházeli a zase se usmiřovali,“ uvedl zdroj obeznámený se situací. Podle místních mohla být za vražedným napadením žárlivost. „Lidé to tu vnímají jako tragédii,“ uvedla místostarostka Hranic v Čechách Pavla Hošková (nez.) a nechtěla případ dál komentovat.

Karlovarští krajští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. „Po devětatřicetiletém muži, který je podezřelý ze spáchání tohoto násilného trestného činu, kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení usilovně pátrají,“ konstatoval v sobotu dopoledne mluvčí policie.

Po 15. hodině policie na síti X zveřejnila informaci o dopadení podezřelého muže.

Úspěch hned při prvním nasazení. Pes Bruno vypátral v České Lípě hledaného muže

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám