Hlavní obsah

Policie hledá muže, který měl unést školáka a pak ho propustil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Neobvyklý případ údajného únosu desetiletého chlapce, který naštěstí dobře dopadl, prověřují kriminalisté na Karvinsku. Neznámý řidič v bílé škodovce měl chlapce násilím naložit do auta a po několika stovkách metrů ho zase vyložit. Incident se odehrál v Albrechticích na Karvinsku, policie případ zatím kvalifikuje jako omezování osobní svobody.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„V Jarní ulici měl u krajnice zastavit dosud neznámý muž a násilím naložit do vozidla 10letého chlapce. Odjel s ním do Rakovecké ulice, poblíž železničního mostu zastavil a chlapce vysadil. Poté pokračoval v jízdě ve směru k obci Horní Suchá,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Dodala, že motiv svého jednání řidič chlapci nesdělil. Se svým zážitkem se dítě svěřilo rodičům, kteří to oznámili policii.

Podle výpovědi školáka se mělo jednat o vozidlo Škoda Favorit, bílé barvy. Ke zranění chlapce nedošlo, policisté přesto věnují tomuto případu maximální pozornost. „Další podrobnosti z taktických důvodů není v tuto chvíli vhodné zveřejňovat. Jakmile to bude možné, informace poskytneme,“ dodala mluvčí.

Policie se obrací na svědky, kteří v úterý kolem 12:30 v obci Albrechtice viděli na ulici Jarní osobní vozidlo Škoda Favorit bílé barvy, anebo mohou jinak přispět k objasnění případu, aby zavolali na telefon 596 423 067 nebo kontaktovali bezplatnou linku 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám