Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého z pobodání ženy v centru Brna

– Brno
Novinky, kub

Kriminalisté zadrželi a obvinili 26letého muže podezřelého z podobání ženy v úterý v centru Brna. Trestní stíhání proti němu policie zahájila pro pokus o vraždu. Obviněný čeká v policejní cele na rozhodnutí soudu, kterému policie se státním zastupitelstvím navrhly uvalení vazby.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu v pátek odpoledne informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

„Kriminalistům se díky intenzivnímu prověřování podařilo zajistit dostatek důkazů, aby obvinili 26letého muže z vraždy ve stádiu pokusu. Nyní probíhají procesní úkony, na objasnění všech okolností tohoto činu i nadále pracujeme. Děkujeme veřejnosti za poznatky a spolupráci při řešení tohoto závažného případu. Muž je nyní v policejní cele a čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby,” upřesnil mluvčí.

Pobodání ženy v centru Brna byl pokus o vraždu, kamera zachytila čin a ústředního svědka

Krimi

Policie po podezřelém pátrala, v rámci vyšetřování zveřejnila rovněž videozáznam samotného útoku a záběry muže, který se pohyboval blízko místa činu v osudnou dobu, tedy v úterý kolem 15:00 na lávce spojující brněnský park Koliště s areálem International Business Centrum (IBC).

Podrobnosti k případu policie zatím neuvolnila, například není zřejmé, jaké národnosti muž je, případně motivace činu. Podle prvotních informací muž útočil zničehonic. Žena skončila v nemocnici s těžkým zraněním.

Útočník v centru Brna pobodal mladou ženu

Krimi

„Případ převzali jihomoravští kriminalisté jako podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ sdělil již dříve mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám