Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého z osahávání dívky ve Varech

Novinky, kub
Karlovy vary

Kriminalisté zadrželi 38letého muže z Karlových Varů podezřelého z osahávání dívky nedaleko vlakového nádraží. Dopadení pomohla nedávno zveřejněná policejní výzva k veřejnosti, přihlásila se řada svědků. Policie muže obvinila ze znásilnění, hrozí mu až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Obviněný měl na konci července obtěžovat dívku, jejíž věk policie neupřesnila, když šla po stezce z horního nádraží směrem na Ostrovský most. Dívka si podezřelého nevšimla, využil totiž toho, že měla sluchátka na uších.

Podle vyšetřovatelů dívku osahával, vylila na něj ale vzápětí horkou kávu, čímž ho odehnala. Kriminalisté se předminulý týden obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání.

„Díky získaným poznatkům a intenzivní práci se podařilo kriminalistům vypátrat a zadržet muže, který měl na stezce obtěžovat mladou ženu,” informovala v úterý o vývoji v případu mluvčí policie Eva Valtová.

Fyzioterapeut zneužíval postižené děti, dostal osm let

Krimi

„Jedná se o 38letého muže z Karlových Varů, kriminalisté muže obvinili ze znásilnění. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let,” upřesnila mluvčí.

Policisté rovněž hledali muže, kterého zaznamenala bezpečnostní kamera nedaleko místa činu a měl pomoci případ objasnit. Podle policie nebyl podezřelý, vyšetřovatelé ho chtěli vyslechnout jako svědka.

Odvolací soud zpřísnil Afričanovi trest za znásilnění dívky u Litoměřic

Krimi

Valtová ohledně vyšetřování poděkovala médiím a veřejnosti za spolupráci, na stopu podezřelému se podle ní její kolegové dostali na základě několika důležitých poznatků. Další podrobnosti policie nesdělila, ani zda nějakou roli v pátrání nakonec sehrál hledaný svědek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám