Hlavní obsah

Policie chtěla Péťu zatknout s úplatkem

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie měla plán, že zadrží budišovského starostu Ladislava Péťu, hráče s evropskými dotacemi při předávání úplatku. Plán ale z dosud nezjištěných příčin nevyšel.

Článek

Na věc upozornil ministr pro místní rozvoj Petr Gandalovič (ODS), když se ho Právo ptalo, proč jeho úředníci podepsali projektu Bono Publico tzv. malé rozhodnutí, na jehož základě mohl Péťa a spol. začít shánět další zdroje pro opravu budišovského a třebíčského zámku.

Právo přitom již dříve zjistilo, že policie našla u Péti doma 1,5 miliónu v hotovosti, údajně měly být peníze použity na nákup nemovitosti.

"Byli jsme požádáni policií, abychom v tomto nečinili žádné nápadné krok," řekl Právu Gandalovič s tím, že se to stále krátce po jeho nástupu do úřadu.

Malé rozhodnutí podepsal jeho náměstek Ivo Hlaváč. "Když mě kontaktovala policie, nemohl jsem asi čtyři dny dělat nic. Bylo připraveno takové, řekl bych, opatření, na základě něhož by teoreticky pan Péťa mohl být přistižen při nějakém pokusu o uplácení. To se ale neodehrálo," popsal Gandalovič.

Podle něj přitom ministerstvo neriskovalo, že Péťova skupina vyčerpá evropské zdroje. "V okamžiku, kdy jsem věděl, že už dojde k tomu zatčení, jsem vydal příkaz, abychom vzali zpět to malé rozhodnutí," doplnil Gandalovič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám