Hlavní obsah

Policejní vrtulník začal převážet covid pacienty. Kamera ho zastihla v Motole

Novinky, ČTK, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní vrtulník se ve čtvrtek poprvé zapojil do pomoci s převozem pacientů s nemocí covid-19 z přetížených nemocnic. Jeho první cesta vedla do Brna nebo Prahy.

Transport pacienta s covidem vrtulníkem do nemocniceVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Do Prahy-Motola přiletěl vrtulník z Chrudimi, pacienta posádka převážela v ochranných prostředcích, aby nedošlo k nákaze. Předtím vezl pacienta z Rychnova nad Kněžnou do Brna.

Otevřete hranice sanitkám, vyzývali demonstranti Blatného v Chebu

Domácí

O nasazení vrtulníku rozhodl ve středu Ústřední krizový štáb. „S přesuny pacientů mezi nemocnicemi v Česku bude nově pomáhat Letecká služba Policie ČR. Zátěž na zdravotnictví je vysoká, nemůžeme proto rušit opatření ani nouzový stav,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Karlovarský kraj svolává sestry k pracovní povinnosti

Koronavirus

Vrtulník má pomoci převážně přetíženému Karlovarskému kraji. „V situaci, kdy je intenzivní péče o COVID pacienty v našem kraji na hraně svých kapacit, se nám hodí každá pomoc. Proto jsme kvitovali s povděkem informaci o vyčlenění další letecké posádky, tentokrát Policie ČR, pro mezikrajské transporty pacientů," řekl ve středu karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Ke dvěma stávajících armádním vrtulníkům se od čtvrtka přidala posádka Letecké služby policie s vrtulníkem Bell 412 a zdravotní záchranáři z Prahy. Vrtulník je sice určen převážně pro převozy z Královéhradeckého kraje, ale bude možné jej využít i v dalších krajích.

Reklama

Výběr článků

Načítám